استرس و چشم
برای سلامتی چشمهایتان استرس خود را کنترل کنید. حتما شنیده اید که استرس و فشارهای عصبی میتواند روی بیناییتان اثر بگذارد و باعث تاری دید شود. علایم اثر استرس بر بینایی کدامند؟ حساسیت چشم به نور و حرکت ، کاهش دامنه ی دید (درواقع تنها تصاویر روبروی خود را میبینید) ، تکان خوردن چشم و عدم تمرکز ، خشکی و رطوبت شدید چشمها ، تاری دید ، احساس خستگی و ناراحتی در چشمها ، دیدن نقاط شناور کوچک در دید.
مطالعات محققان دانشگاه ایالتی اوهایو آمریکا نشان میدهد سطح بالای استرس با انحطاط ماکولای وابسته به سن، یکی از مهمترین دلایل نابینایی با افزایش سن، مرتبط استحققان 137 بیمار مبتلا به انحطاط ماکولای وابسته به سن (AMD) را با استفاده از یک مقیاس سنجش استرس به نام PSS مورد بررسی قرار دارند. مطالعات محققان دانشگاه ایالتی اوهایو آمریکا نشان میدهد سطح بالای استرس با انحطاط ماکولای وابسته به سن، یکی از مهمترین دلایل نابینایی با افزایش سن، مرتبط استحققان 137 بیمار مبتلا به انحطاط ماکولای وابسته به سن (AMD) را با استفاده از یک مقیاس سنجش استرس به نام PSS مورد بررسی قرار دارند.
عوارض استرس و فشار عصبی بر روی چشم و بینایینتایج نشان میدهد سطح بالای استرس با بیماری AMD مرتبط است. به گزارش پایگاه خبری مدیکال ساینس،محققان احتمال میدهند دلیل این ارتباط این است که AMD یک بیماری التهابی محسوب میشود و استرس یکی از مهمترین عوامل تحریککننده التهاب است. دستیابی به نتایج دقیقتر نیازمند آزمایشهای بیشتر است.
علائم فشار چشم بالا
علائم گلوکوم زاویه بسته حاد می توانند شامل موارد زیر گردند:
– تاری دید یا دید مه آلود
– دیدن دایره های رنگین کمان مانند اطراف چراغ های روشن
– درد شدید چشم و سر (سردرد چشمی)
– حالت تهوع یا استفراغ (همراه با درد شدید چشم)
– از دست دادن ناگهانی بینایی
استرس ذهنتان را بههم میریزد
شاید به نظرتان کار کردن تحت فشار به صورت مداوم، اشکالی نداشته باشد؛ اما به عقیدهی پژوهشگران مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، استرس مزمن بر توانایی تمرکز و عملکرد مفید شما تأثیر میگذارد و احتمال اینکه دچار تصادف یا حادثه شوید، افزایش مییابد. استرس مزمن آثار شدیدی بر حافظه و توانایی یادگیری به جا میگذارد. در واقع استرس سلولهای مغز را نابود میکند. بنا بر گزارشات مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، هیپوکام یا مرکز حافظهی مغز در افراد مبتلا به اختلال استرس پس از حادثه (PTSD) تا ۸ درصد کوچکتر میشود.
در فرایند پاسخ به استرس، هورمون استرسِ کورتیزول، گلوکوز را به ماهیچهها هدایت میکند و باعث میشود سوخت کمی برای مغز باقی بماند. همچنین کورتیزول با اختلال در عملکرد انتقالدهندههای عصبی فعالیت سلولهای ارتباطی مغز را دچار وقفه میکند. بدتر اینکه هیپوکام وظیفهی توقف ترشح کورتیزول را به عهده دارد و وقتی به دلیل استرس مزمن دچار آسیب بشود، به خوبی از عهدهی این کار بر نمیآید و چرخهی آسیب شدیدتر میشود. استرس بیش از هر چیز، توانایی یادگیری را در کودکان تحت تأثیر قرار میدهد. یادگیری بر پایهی دسترسی به حافظه ممکن میشود. استرس توانایی دسترسی به حافظه را تحت تأثیر قرار میدهند و مانع خلق حافظهی جدید میشود.
چشم درد عصبی چیست؟
چشم درد میتواند در اثر عوامل مختلفی بروز پیدا کند. استرس چشمی، فشارهای روانی و عواملی که باعث فشار آمدن به عصب چشم و التهاب آن میشوند؛ میتوانند سبب ایجاد چشم درد شوند که در این حالت به این نوع درد، چشم درد عصبی میگویند. با توجه به عامل چشم درد روشهای درمانی متفاوتی برای آن وجود دارد. در ادامه مطلب در خصوص علتهای این نوع چشم درد، علائم آن و برخی از روشهای درمانی مطالبی ذکر میشود.
بی خوابی
بی خوابی رابطه مستقیمی با چشم درد و برخی از مشکلات بینایی دارد. افرادی که دچار میگرن هستند و در اثر بی خوابی میگرن آنها عود میکند؛ بیشتر در معرض درد عصبی چشم قرار دارند. تنظیم خواب میتواند بسیاری از چشم دردهای عصبی را کاهش دهد.
التهاب عصب بینایی
عواملی که باعث التهاب عصب بینایی میشوند، بسیار متنوع هستند؛ درد چشم یکی از نشانههای مهم التهاب عصب بینایی است. برخی از بیماریها مانند بیماریهای سارکوئیدوز، لوپوس و بهجت میتوانند باعث ایجاد درد عصبی چشم شوند.
عوامل عفونی
برخی از عوامل عفونی باعث التهاب عصب بینایی میشوند و در نتیجه درد عصبی در چشم به وجود میآید. عوامل عفونی عامل بیماریهای لایم، تب خراش گربه، زونای چشمی، تبخال و سرخک میتوانند باعث ایجاد التهاب چشم و درد عصبی در چشم شوند.
سایر عوامل
برخی از عوامل مانند مصرف مواد مخدر، مسمومیت با داروها، بیماریهای خود ایمنی مانند ام اس، سندروم دویک، افزایش فشار چشم در اثر آب سیاه باعث التهاب عصب بینایی و ایجاد درد عصبی چشم میشود.