دانستنیهای چشم پزشکی, دانستنیهای عینک

عینک مطالعه

عینک مطالعه

با بالا رفتن سن و ورود به میانسالی که از سن 40 سالگی آغاز می شود ممکن است هنگام مطالعه و یا خیاطی، کار با تلفن همراه و رایانه متوجه اختلالاتی در دید برای دیدن اشیای نزدیک بشوید؛ این عارضه یک روند طبیعی است که می تواند برای هر فردی بعد از این سن اتفاق بیافتد.

با بالا رفتن سن توان ما برای تمرکز کردن به تدریج کم می شود و همین امر زمینه ساز نیاز به عینک مطالعه است، این شرایط پیر چشمی نامیده می شود. در جوانی عدسی چشم ها به راحتی تغییر شکل می دهد اما با گذشت زمان و بالارفتن سن، عدسی چشم سخت تر شده و به همین دلیل در این شرایط برای دید نزدیک به ابزارکمکی نیاز پیدا می کنیم.

عینک مطالعه، جهت آسان کردن روند مطالعه ساخته شده است. برای استفاده از عینک مطالعه، ویژگی چشم هر فرد مطالعه کننده در نظر گرفته می شود. در صورتی که بینایی شما نظر نزدیک بینی و دوربینی دچار مشکل است؛ هیچ وقت نباید بدون نظر پزشک از عینک مطالعه استفاده کنید. معمولاً این عینک را در زمان مطالعه، استفاده می‌کنند. اما این نوع عدسی کاربردهای دیگری هم دارد.عینک های مطالعه، بدون نسخه پزشک و با نسخه در فروشگاه های مختلف و مراکز هم مثل داروخانه‌ها به فروش می‌رسند. البته عینکهای بدون نسخه، معایب را خواهد داشت که بهتر است؛ از خرید آن صرف نظر کنید. افرادی که میخواهند کوتاه‌مدت از عینک استفاده کنند و مشکل بینایی ندارند، یا اگر دچار دید نزدیک و دور یا آستیگماتیسم هستند؛ به هیچ وجه نباید بدون تجویز پزشک از این عینک استفاده کنند.

عدسی و شماره عینک مطالعه چیست؟

انتخاب عدسی و شماره عینک مطالعه برای داشتن مطالعه‌ای بی‌دغدغه و راحت بسیار مهم است. عینک مطالعه که بدون نسخه پزشک هم معمولا می‌توان آن را تهیه کرد، توانایی دیدن اجسام نزدیک و کار‌هایی که نیاز به تمرکز دارند، مانند خواندن کتاب یا صفحه نمایشگر کامپیوتر را بهبود می‌بخشد.

امکان خرید بدون نسخه این نوع عینک، استفاده از آن را به طور چشمگیری افزایش داده است. همچنین انتخاب نادرست و روش استفاده اشتباه هم ضرر و آسیب‌های زیادی به چشمان افراد وارد کرده است. این عینک‌ها به منظور استفاده برای کوتاه مدت طراحی و تولید شده‌اند. از طرفی برای افرادی که دارای قدرت بینایی یکسانی در هر دو چشم خود هستند و عارضه‌هایی نظیر آستیگماتیسم را ندارند، مناسب است. پس بررسی شرایط خود قبل از اقدام به تهیه آن بسیار مهم است.

نکات مهم در مورد طراحی عدسی انواع عینک مطالعه

طراحی عدسی عینک طبی کاملا به مشکل بینایی شما بستگی دارد، از همین رو طراح مطابق با دستور پزشک عدسی عینک را می‌سازد. انواع لنزهای عینک‌های طبی به شرح زیر هستند:

لنز تک دید: عدسی‌های دوربین برای اصلاح دید چشم‌های دوربین طراحی می‌شوند، این عدسی‌ها را تقریبا می‌توان برای هر نوع فوکوسی از نزدیک تا متوسط تنظیم کرد.

لنز دو کانونی: عدسی‌های دو کانونی همانطور که از نامشان پیداست، هم برای مطالعه کاربردی هستند و هم برای دیدن مسافت‌های دورتر کارایی دارند.

لنز تدریجی: نوع دیگری از عدسی که به لنز تدریجی نیز معروف است، دارای مرز مشخصی بین بخش دوربین و نزدیک‌بین بوده و همه فواصل را برای فرد تحت پوشش قرار می‌دهد. این لنزها در صورتی که به جای دو کانونی بودن، سه کانونی طراحی شوند، حتی قادر به اصلاح دید میانی هم هستند.

هر کدام از این لنزها بنابر دستور پزشک و اپتومتریست، طراحی می‌شوند.

عینک مطالعه برای چه چشمی مناسب است؟

افراد میانسال و مسن که مشکلات پیری چشمی آن ها شروع می‌شود. این افراد معمولاً هنگام مطالعه و استفاده از تلفن های همراه و کامپیوتر، با مشکلات بینایی همراه هستند. عارضه پیری چشم، امر طبیعی است که در افراد میانسال بالای ۴۰ سال، به تدریج به وجود می آید. این افراد معمولاً از دیدن اشیای نزدیک رنج می برند و در هنگام مطالعه دچار مشکل می شود.

به طور کلی عینک مطالعه برای افرادی که؛ از خستگی چشم در هنگام مطالعه و استفاده از کامپیوتر، مناسب است. عینک مطالعه باید توسط پزشک تجویز شود. ناگفته نماند که این افراد که؛ دچار اختلالات بینایی مثل: آستیگماتیسم نزدیک بینی و دیگر اختلالات چشمی هستند|، بهتر است از عینک های طبی استفاده کنند.

عینک مطالعه برای چشم سالم

بسیاری از افراد هنگام مطالعه طولانی‌مدت دچار قرمزی چشم، سرگیجه و سردرد می‌شوند و این موضوع ارتباطی به سن فرد ندارد. این افراد امکان دارد در حالت عادی از هیچ‌گونه عینکی استفاده نکنند. به همین دلیل تصور می‌کنند که علت این مشکل مطالعه است و باید یک عینک مطالعه تهیه کنند.

به‌طورکلی عینک‌های مطالعه خواندن مطالب را راحت‌تر می‌کنند، اما اگر چشم فردی هیچ‌گونه مشکلی در خواندن نداشته باشد، بهتر است از خرید عینک مطالعه صرف‌نظر کند. به‌قول‌معروف “سری که درد نمی‌کند را دستمال نمی‌بندند”.

اگر فردی چشمان سالمی دارد و به دنبال تهیه عینک مطالعه می‌گردد، بهتر است به چشم‌پزشک و متخصص مربوطه مراجعه کند؛ زیرا پزشک با بررسی میزان بینایی هر فرد عینک مناسب را تجویز می‌کند. ناگفته نماند تهیه عینک‌های آماده امکان دارد به چشمان سالم آسیب برسانند و به‌مرور آن‌ها را ضعیف کنند؛ بنابراین بهتر است از یک متخصص در این زمینه کمک بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید